Skip to main content

Volite svoje telo, to je jedino mesto u kom morate živeti

Od 29/01/2019Život
Volim svoje telo

Važno je da li trenirate i koliko to često i naporno radite. Važno je i u kojoj meri se zdravo hranite, da li meditirate i dovoljno spavate. Možda ste dosegli ciljeve na kojima ste radili u vašoj teretani ili imate kilažu koju toliko dugo želite. Ali.. I dalje niste zadovoljni.

Sve i da vaše životne navike u potpunosti zadovoljavaju standarde zdravog načina života, ništa od navedenog nema smisla ukoliko ne volite i ne slušate svoje telo. Ljubav prema sebi je važnija od bilo koje brojke na vagi. Ona je neophodna naučite kako biste cenili sve u vezi sebe, pa tako i odraz u ogledalu.

Nadamo se da će vas naši predlozi motivisati da promenite percepiju o sebi, u najpozitivnijem mogućem smeru.

  • Vaše telo ni njegove proporcije nisu ni odgovorni ni krivi za vaše neuspehe. Zadovoljstvo, kao i nezadovoljstvo dolazi isključivo od vas samih. Ne kritikujte jedino mesto u kome morate da živite na svom životnom putovanju.
  • Nemojte suditi sebi zbog komentare drugih ljudih koji se tiču vašeg izgleda, jer vas niko ne poznaje bolje od vas samih.
  • Ne budite loši prema sebi jer niste srećni zbog toga kako izgledate kada se pogledate u ogledalo. Zapamtite da ste daleko lepši od onoga što da vidite.
  • Nemojte se upoređivati sa drugima, jer tada povređujete sebe i svoje telo. Vi ste jedinistveni, baš kao i sve što živi na ovoj planeti.
  • Pronađite metod vežbi koji će vas zainteresovati da istrajete. Trening, kao i sve ostalo treba da bude nešto što volite. Vežbajte da biste se dobro osećali, da biste bili zdravi i snažni. Neka vam to bude prioritet, a dobar izgled nešto što uz to svakako dolazi.
  • Telo nije ornament već vaš najbolji prijatelj i instrument instrument i zato ne dozvolite da vas broj kilograma, bio on mali ili veliki, ograničava da radite stvari koje volite.
  • Život je isuviše kratak da biste vreme trošili na negodovanje svog izgleda. Ne dozvolite da bilo kakvo nezadovoljstvo ili nesigurnost naruše vašu ljubav prema sebi. Volite sebe ovde i sada.

Volite svoje telo

Slušajte svoje telo. Dopustite da vam ono bude učitelj koji će vam najbolje objasnite šta želi i šta mu je potrebno kako bi vaše unutrašnje biće živelo u skladu sa spoljašnim. Ukoliko ne volimo bilo koji delić sebe nikada nam ništa nije i neće biti potaman. Poštovanje i ljubav preme sebi znači prihvatanje sebe i života koji imate kao poklon. Jer on to i jeste.

Centar Life

Autor Centar Life

Centar za poboljšanje stanja i raspoloženja. Specijalisti za personalni trening.

Još članaka od Centar Life

Ostavi komentar

Letnja akcija Centar Life