Pripremite sami prirodni antibiotik

Od 17/11/2014 3 јула, 2019 Ishrana

Tokom zimskih dana koji su nastupili i u našem regionu, imunitet slabi i organizam postaje sve manje otporan na spoljašnje faktore. Baš zbog toga potrebno je organizam pripremiti i ojačati ga ‘antibiotskom bombom’, a koju možemo i sami pripremiti od potpuno prirodnih sastojaka.

Sastojci:

 • 1 čen belog luka
 • 2 male kašike meda
 • 2 male kašike sveže narendanog đumbira
 • ½ male kašike mlevene čili paprike
 • ½ male kašike cimeta
 • 1 dcl sveže ceđenog soka limuna

Priprema:

U isceđeni limun umešati zgnječeni čen belog luka, đumbir, čili papriku i cimet. Sve sastojke dobro izmešati a zatim dodati med kako bi se dobila gusta smesa.

Smesu ubaciti u staklenu posudu koju je potrebno dobro zatvoriti, te ostaviti na sobnoj temperature par sati, nakon čega je dalje čuvati u frižideru.

Kašiku pripravljenog sirupa uzimati jednom dnevno, najbolje ujutro, kako bi osnažili imunitet. Ukoliko je organizam već zahvatila prehlada ili viroza, potrebno je sirup uzimati češće, tri puta na dan.

Centar Life

Autor Centar Life

Centar za poboljšanje stanja i raspoloženja. Specijalisti za personalni trening.

Još članaka od Centar Life

Pridruži se diskusiji Jedan komentar

 • Мирко Утвић kaže:

  Supruga i ja bavimo se pcelarstvom i sakupljanjem lekovitog bilja. Od raspolozivog materijala pravimo tradicionalne lekovite preparate. Zelimo ozbiljnije da se bavimo apiterapijom, ali imamo problem sa pribavljanjem odgovarajuce recepture. Molimo Vas, ukoliko ste u mogucnosti da nam pomognete u tom pravcu, mi ce mo Vam biti izuzetno zahvalni.
  Pozdrav.

Ostavi komentar

Dragi naši klijenti, saradnici i prijatelji, obaveštavamo vas da smo u skladu sa preporukama ministarstva zdravlja i u skladu sa smernicama vanrednog stanja, doneli odluku da prestanemo sa radom dok je na snazi vanredno stanje.

Svi uplaćeni paketi se pauziraju, i mogu biti nastavljeni nakon prekida vanrednog stanja. Bićemo maksimalno fleksibilni, i svi će iskoristiti sve svoje termine.

Želimo vam da se čuvate, ojačavate svoj imunitet svakodnevno, i poštujete smernice ministarstva zdravlja, da bi kroz ovu situaciju prošli što lakše, i sa što manje negativnih posledica.

Nadamo se da će ova situacija što pre proći, i da ćemo uskoro nastaviti sa normalnim aktivnostima.

Za svako dodatno pitanje stojimo vam uvek na raspolaganju, možete nas kontaktirati na mail info@centarlife.rs ili na kontakt telefon 0600770303.

Tim Centra Life