Skip to main content

5 najboljih aplikacija za motivaciju pri trčanju

Od 20/10/2014Trening

Ugrađeni senzori kojima su opremljene novije generacije pametnih telefona čine ih savršenim platformama za razne aplikacije sa kojima možete da pratite svoju brzinu, pređenu distancu, utrošene kalorije, pa čak i mapu kretanja. Za one kojima trčanje samo po sebi nije dovoljno, već žele da dodaju novi nivo zabave, statistike i motivacije svojoj aktivnosti, predstavljamo naših omiljenih 5 aplikacija za trčanje.

1. Runtastic (Android, iOS, Besplatna)

Runtastic ( Android, iOS ) koristi GPS za praćenje i mapiranje vaše vežbe, nadgledajući i računajući vreme, brzinu i udaljenost, i iscrtava putanju u realnom vremenu. Lični dnevnik prati statistiku vašeg trčanja, a vaše rute mogu se posmatrati u Google Earth – stilu. Kontrolna tabla koje se može modifikovati kako želite, detaljni grafikoni vaših informacija vežbanja, lako deljenje napretka i rezultata preko društvenih mreža, i brojni planovi treninga zaokružuju ovu odličnu aplikaciju vežbanja kao naš izbor broj 1.

Run-runtastic

2. Runkeeper (Android, iOS, Besplatna)

Višegodišnji favorit među trkačima, Runkeeper (Android, iOS) koristi GPS telefona za praćenje trčanja, biciklizma, planinarenja i drugih aktivnosti na daljinu. Aplikacija beleži tempo, rastojanje, ukupno vreme vežbanja, sagorele kalorije i druge korisne metrike, istovremeno omogućavajući vam da tagujete slike u pokretu. Korisnici mogu da idu slobodnom putanjom, ili mogu preuzeti i slediti popularne rute za trčanje. Možete meriti svoj napredak i gledati istoriju vežbanja, a možete i sinhronizovati sa brojnim drugim aplikacijama i uslugama i dobijati detaljne izveštaje o svojim praćenim aktivnostima.

runkeeper

3. Nike + Running (Android, iOS, Besplatna)

Nike je možda prestao u razvoju FuelBand-a, ali kompanija i dalje pravi ozbiljnu aplikaciju za trčanje Nike + Running (Android, iOS ). Bez obzira da li ste na traci za trčanje, ili napolju, aplikacija precizno beleži tempo, udaljenost putovanja i vreme, zajedno sa audio povratnim informacijama, kao i mapom rute. Aplikacija takođe dolazi sa mnoštvom ubačenih društvenih elemenata, kao što su deljenje statistika trčanja i dostignuća, kao i opcija da izazovete svoje prijatelje da postignu bolje vreme ili veću distancu. Lepa funkcija je mogućnost da se učita „Power Song“ po vašem izboru, za one momente kada vam je potrebna dodatna motivacija.

nike_running

4. Run with Map My Run (Android, iOS, Besplatna)

Run with Map My Run (Android, iOS) je sopstveni pokušaj brenda Map My Fitness  da pokrene aplikaciju za praćenje aktivnosti, iskoristivši GPS vašeg telefona i drugih senzora, kako bi se pratilo i mapiralo vaš trening trčanja. Gde spadaju naravno, vreme, brzina i ukupna pređena razdaljina. Ova aplikacija prikazuje i statistiku u realnom vremenu, kao i krajnje ukupne vrednosti. Korisni dodaci uključuju podršku za razne fitnes merače i senzore rada srca, Android Wear podršku i praćenje ishrane. Premium pretplata pruža glas trenera i deljenje lokacije na mrežama, i uklanja oglase.

map_my_run_plus

5. Endomondo (Android, iOS, Besplatna)

Endomondo Sports Tracker (Android, iOS) je fitnes aplikacija koja vam omogućava da snimite i pratite napredak praktično bilo koje sportske aktivnosti koja ima distancu, kao što su na primer trčanje i biciklizam. Endomondo Sports Tracker prati trajanje, udaljenosti i potrošene kalorije, a predstavlja vašu putanju na mapi. Možete da zakažete vežbe i ciljeve, zajedno sa audio glasom trenera. Dodata društvena dimenzija omogućava vam da delite treninge, uporedjujete napredak, i šaljete i primate razgovore privatnim porukama.

endomondo-app

Isprobajte bilo koju od predloženih aplikacija i napravite da vaš sledeći trening trčanja bude još zabavniji, a takodje uz razne merače koje one nose u sebi pratite detaljnije lični napredak.

Centar Life

Autor Centar Life

Centar za poboljšanje stanja i raspoloženja. Specijalisti za personalni trening.

Još članaka od Centar Life

Ostavi komentar