Skip to main content

7 vežbi koje će vam preoblikovati telo

Od 17/10/2014Trening

Ukoliko imate volju za vežbanje, nije vam potrebna teretana, novac ili skupa oprema. Setite se vežbi koje ste praktikovali kao deca u fiskulturnim salama u sklopu školskog časa. Te vežbe su idealne za svaki tip građe i za svakog ko želi da smrša ili osnaži mišiće.

Predstavljamo vam 7 vežbi koje će vam preoblikovati telo i koje možete da kombinujete i napravite sebi dvadesetominutni trening koji ćete ponavljati tri dana nedeljno.

Čučnjevi

Ova moćna vežba pomaže da osnažite mišiće zadnice, a ujedno ćete sagoreti mnogo kalorija. Da biste istrošili što je moguće više kalorija, čučnjeve izvodite tako što ćete poskočiti. Možete da ostanete u čučnju a da pri tome u  rukama držite tegove i tako dodatno osnažite mišiće nogu. Ukoliko radite čučnjeve redovno, isklesaćete svoje telo za izuzetno brzo vreme.

Ono što je bitno za pravilno izvodjenje ove vežbe je da vam cela stopala budu na podlozi tokom celog čučnja, da ledja budu prava i pogled uperen napred.

Pravilan čučanj

Sklekovi

Na žalost mnogo ljudi izbegava sklekove jer je ova vežba nešto teža za izvođenje. Ali ova vežba može da učini čuda za naše telo. Postoji mnogo različitih vrsti sklekova koje vežbaju različite vrste mišića ruku i ramena. Pokušajte sve vrste sklekova kako vam ova vežba ne bi dosadila. Radite sklekove nekoliko dana nedeljno i vidićete kako će vam ruke dobiti vretenaste i čvrste mišiće.

Sklekovi

Iskorak

Za definisanje i osnaživanje nogu idealna vežba je iskorak. Ova vrsta treninga daje tako dobre rezultate i pomaže pri transformaciji tela. Ovoj vežbi dodajte skokove, iskorake sa doskokom i preskakanje užeta i imaćete trening koji će vas preobraziti. Da biste postigli dobre rezultate, predlažemo vam da pravite seriju od 10 iskoraka sa tri ponjavljanja 3 puta nedeljno.

Pravilan iskorak

Trčanje

Trčanje će pomoći da se rešite stresa, izborite sa depresijom, sagorite kalorije i popravite svoje zdravlje. Uživajte u trčanju, pogotovo rano ujutru, i celi dan će vam biti srećan i ispunjen.

Preskakanje konopca

Vežba koju možete da izvodite bilo gde (i u teretani i u kući) je preskakanje konopca. Ova vežba sagoreva više kalorija u minutu nego bilo koja druga vežba. Uzmite uže za savršeno vežbanje i zabavljanje.

Plivanje

Za ljubitelje plivanja ova vežba neće biti napor, nego zadovoljstvo. Plivanje je efikasan trening koji će vam doneti odlične rezultate. Ono će pomoći da se definišu ali i opuste svi mišići u telu.

Biciklizam

Uz pomoć biciklizma ćete se oznojiti, imaćete sjajan kondicioni trening, a uz to ćete osnažiti mišiće noga. Povedite sa sobom prijatelje, partnera, decu i iskombinujte divno druženje i trening.

Naravno, da biste postigli pun efekat, brze i trajne rezultate potrebno je i da se pravilno i zdravo hranite i spavate dobro.

 

Centar Life

Autor Centar Life

Centar za poboljšanje stanja i raspoloženja. Specijalisti za personalni trening.

Još članaka od Centar Life

Ostavi komentar