Skip to main content

Male jutarnje rutine za veću produktivnost

Od 23/10/2018Trening
Zdrave jutarnje navike za dobar dan

Male jutarnje rutine, kojima započinjete dan imaju  utiču na njegov dalji tok.

Bilo da vam je ujutru potrebno dosta vremena da se razbudite, ili da ste od onih koji istog trenutka kada otvore oči skaču iz kreveta i nameštaju isti, nekoliko jutarnjih navika bi moglo da promeni svako vaše jutro, vaš dan ili život.

Jutarnje vežbanje

Osim relaksiranosti  više pozitvne energije, deset minuta jutranjeg treninga šalje signale mozgu da ukoliko smo imali dovoljno vremena za vežbanje, možemo postići sve obaveze u toku dana. Na ovaj način podstičete svoju samokontrolu, koja će vam pomoći da se u toku dana nepotrebno ne rasipate.

Tip vežbi koji deluje poput energetske inekcije.

Voda i limun

Ova moćna kombinacija, može biti izvor energije i na fizičkom i na psihičkom nivou. Konzumirajući prirodnu energiju limuna, ubrazavate apsorbciju nutritijenata u vašem stomaku.

Potrudite se da ovo bude prva stvara koju ćete ujutru uraditi kako biste razbudili vaš organizam i očistili ga od viška masnoća.

Ne preskači doručak

Zdrav doručak otvara vrata produktivnom danu, pomaže vam da se skoncentrišete, poboljšava krakoročno pamćenje.

Osobe koje redovno doručkuju imaju manji rizik od nastanka bolesti srca, krvnih sudova i gojaznosti.

Postavite sebi ciljeve

Postavljanje konkretnih ciljeva koje želite da postignete u datom danu daju veći smisao svemu što radite. Svaki put kada ostvarite neke od njih, rašće vaša motivacija i vaše samopuzdanje a sa njima ćete sebi postavljati sve više ciljeva, svesni da ste sposobni da ih osvojite.

Meditirajte

Jutarnja meditacija nam pomaže da pronađemo unutrašnji mir, da dotaknemo mesto iz kog izvire sva naša snaga… Samo se uvek setite da je odradite kada započnete dan. Verujte i znajte da ćete biti više prisutni i svesni, spremni za sve što taj dan ima da vam pruži.

Kako da meditirate ujutru?

Za meditaciju odaberite mirno mesto u kući, udobno se smestite i zatvoriti oči.

Duboko udahnite i izdahnite nekoliko puta. Sada usredsredite um na nešto – po svom izboru – neka to bude jedan stih, ili molitva, ili deo svetog teksta ili vaša mantra.

Ostanite zatvorenih očiju i polako vraćajte svoj um na ono što ste odabrali. Ponavljajte stih ili mantru. Činite to tiho i polako.

Po jutru se dan poznaje. Dovoljno je samo nekoliko minuta I nekoliko jednostavnih izmena koje će vas učiniti produktivnijim i zadovoljnijim.

Odvojite vreme za sebe, ionako ga u ovom ubrazanoj svakodnevnici nemamo na pretek.

Centar Life

Autor Centar Life

Centar za poboljšanje stanja i raspoloženja. Specijalisti za personalni trening.

Još članaka od Centar Life

Ostavi komentar