Skip to main content

Sedam odlika koje čine dobrog personalnog trenera

Od 09/11/2023Trening
Personalni trener piše rezultate

Zdrav način života sve više je u fokusu. Akcenat je na pravilnoj ishrani, kvalitetnom snu i redovnom vežbanju. Zbog toga i lični treneri postaju sve popularniji i traženiji… sa razlogom. Oni su tu kako bi vam pomogli da ostvarite svoj cilj, da poboljšate formu i kompletno psihofizičko stanje. I dok se pažnja posvećuje razlozima zbog kojih biste trebali da unajmite personalnog fitnes instruktora, malo se govori o osobinama i kvalitetima bi dobar lični trener trebao da poseduje.

Predstavljamo 7 odlika dobrog personalnog trenera

1. Dobri lični treneri umeju da slušaju

Prvi razlog iz kog se vežbači odlučuju da angažuju ličnog trenera jeste što oni umeju da salušaju. Konstantno prikupljaju informacije i iste analiziraju. Postavljaju prava pitanja i fokusiraju se na odgovore. Na prvom mestu ih zanimaju vaši ciljevi i očekivanja.

2. Pomažu vam da se suočite sa problemima  

Vežbanje se preporučuje kod problema mentalnog zdravlja, kao što su depresija, anksioznost.

Odabirom pravih vežbi, u telu dolazi do fizioloških procesa, luči se veća količina endorfina, što stimulativno popravlja raspoloženje. 

3. Pozitivni su 

Većina ljudi reaguje na njihov pozitivan, ohrabrujući stav. Kada poželite da odustane od poslednjih par ponavljanja, objasniće vam da je suština fitnesa konstantan napredak, a ne jurenje savršenstva. Oni su tu da vas podstaknu da se usresredite na to da svakoga dana budete bar za mrvicu bolji nego prethodnog. 

4. Oni takođe vežbaju

Dobar trener će vas motivisati svojim načinom života. Važno je da onaj ko vas trenira i sam redovno vežba i radi na svom psihofizičkom zdravlju.

5. Pokazaće vama ispravnu tehniku

Personalni trener će vas usmeriti i pomoći da vežbu radite ispravno i učinkovito. Ukoliko vežbe ne izvodite pravilno, ne samo da nećete ostavariti željene rezultate, već se možete i ozbiljno povrediti.

6. Vode računa o vašim povredama

Ukoliko imate neku postojeću povredu, patite od artritisa, dijabetesa, bolesti srca, ili drugih bolesti, obavezno obavestite trenera o tome, kako bi mogao da osmisli pravi plan vežbanja za vas. Iskusni lični trener znaće kako da napravi program koji će sprečiti dodatne povrede, rešiti akutno stanje vaše povrede i učiniti da budete fit.

7. Imaju empatiju i strpljenje 

Nekada ćete jednostavno biti umorni, kilavi i tromi. Nećete imati snage da izvedete neke vežbe. Trener je tu da vas motiviše, ali isto tako treba da proceni kada da vas poštedi. Mora da bude svestan vaših granica i mogućnosti.

Dobar personalni fitnes instruktor je mnogo više od trenera. On je i psiholog i motivator. Tu je da vas razume, podržava i da vam pomogne da prevaziđete izazove sa kojima se suočavate.


Personalni trening za sva godišta

Nikada nije kasno da okrenete novi list, a najbolji trenutak da počnete da vežbate je SADA. Kontaktirajte nas i zakažite trening u centru za fizičku edukaciju i rekreaciju Centar Life. Naš tim čine profesionalni treneri koji su tu da Vas motivišu, da kreiraju plan vežbanja prema Vašim potrebama i da Vam se maksimalno posvete.

Centar Life

Autor Centar Life

Centar za poboljšanje stanja i raspoloženja. Specijalisti za personalni trening.

Još članaka od Centar Life

Ostavi komentar

Letnja akcija Centar Life