5 razloga da počnete sa kardio boksom

Od 10/11/2015 19 августа, 2019 Trening
Kardio boks trening

Kardio Boks je eksplozivan i dinamičan kardio trening namenjen svima koji žele da redukuju telesnu masu na zanimljiv i efektivan način. Ovaj trening kombinuje udarce iz različitih borilačkih veština (najviše iz boksa i kik boksa), koristi i ručne i nožne tehnike na džaku i uklapa ih u jednostavne koreografske blokove.

Ova verzija sporta poboljšaće Vašu snagu, izdržljivost i ravnotežu. Odličan način da se ostane u dobroj formi kako kod mlađih, tako i kod starijih osoba. Nema ulaska u ring ili bilo kakve razmene udaraca, tako da nema rizika od povrede glave. Umesto toga, kardio boks prilagođenim pokretima vas uvodi u kondiciju i sticanje rutine udaraca. Ova vrsta boksa ima mnogo zdravstvenih prednosti, jer od Vas stalno zahteva da mislite, menjate stav i promenite položaj.

Osnovne prednosti kardio boksa:

1. Sagorevanje masti:

Kardio Boks je najbolji trening za razgibavanje. Ubrzava otkucaje srca do maksimuma i jedan je od najboljih načina da se sagore masti i ubrza metabolizam u mirovanju.

2. Poboljšava koordinaciju:

Borilačke veštine i naravno kardio boks zahtevaju visok nivo koordinacije ruku. Vežbanje udaraca rukama, udaranje u džak ili jednostavno udaranje u imaginarnog protivnika , poboljšaće i u velikoj meri ubrzati reflekse.

3. Oslobađanje od stresa:

Kardio boks će poboljšati vaše raspoloženje na različitim nivoima . Pre svega, zahtevaće koncentraciju za izvođenje svakog pokreta. Takođe će poboljšati vaše samopouzdanje i na kraju kroz vežbanje, proizvešćete više endorfina, koji je odgovoran za povećanje energije, sreće i dobrog raspoloženja.

4. Odličan je kao vežba za celo telo:

Ne postoji mišić koji nećete upotrebiti za vreme treninga! Gornji deo tela: ramena, leđa, ruke i grudi će biti uključeni prilikom svakog pokreta. Prednja, zadnja loža i gluteus će biti aktivni prilikom udarca nogom. Kompetan trening za celo telo.

5. Poboljšajte samopouzdanje i izgradite savršenu liniju:

Spuštanjem nivoa masti postićićete bolju kondiciju i definisan izgled. Trening snage je ključni dio u pripremi za boks, uključujući efikasne vežbe kao što su čučnjevi, sklekovi i trbušnjaci.

Dodjite i iskusite sve beneficije ovog sporta već danas u našem centru.

Centar Life

Autor Centar Life

Centar za poboljšanje stanja i raspoloženja. Specijalisti za personalni trening.

Još članaka od Centar Life

Ostavi komentar

Dragi naši klijenti, saradnici i prijatelji, obaveštavamo vas da smo u skladu sa preporukama ministarstva zdravlja i u skladu sa smernicama vanrednog stanja, doneli odluku da prestanemo sa radom dok je na snazi vanredno stanje.

Svi uplaćeni paketi se pauziraju, i mogu biti nastavljeni nakon prekida vanrednog stanja. Bićemo maksimalno fleksibilni, i svi će iskoristiti sve svoje termine.

Želimo vam da se čuvate, ojačavate svoj imunitet svakodnevno, i poštujete smernice ministarstva zdravlja, da bi kroz ovu situaciju prošli što lakše, i sa što manje negativnih posledica.

Nadamo se da će ova situacija što pre proći, i da ćemo uskoro nastaviti sa normalnim aktivnostima.

Za svako dodatno pitanje stojimo vam uvek na raspolaganju, možete nas kontaktirati na mail info@centarlife.rs ili na kontakt telefon 0600770303.

Tim Centra Life