Skip to main content

Ostanite u formi i pored svih obaveza

Od 03/12/2015април 28th, 2016Trening
Vezbati i kod kuce

Nema izgovora. Uz ovih nekoliko strategija bićete u formi bez obzira na sve.

Za mnoge, pronalaženje vremena za trening predstavlja pravi izazov. Između posla i porodice, odlazak u teretanu zvuči kao nemoguća misija. To ne znači da ne možete izgraditi dobre mičiće. Sve što je neophodno je da budete malo kreativni kada je reč o odvajanju vremena za trening.

Vaš cilj treba da bude više kretanja i lagano ubacivanje intenzivnijih vežbi. Kako budete napredovali, bićete ponosni na sebe. Ovih 5 strategija iskoristite da ubrzate rad srca i izgradnju mišića svakog dana bez obzira koliko zauzeti bili tokom dana.

1. Zatišje pred buru

Jutra mogu da budu veoma naporna sa mališanima. Kao roditelj, najbolje vreme za vežbanje je pre nego što se deca probude. Doručak pripremite veče pre. Probudite se pola sata ranije i odradite trening od 20 do 30 minuta. Jutarnji trening uneće vam dodatnu energiju koja će vam trebati tokom dana, bićete bolje raspoloženi i spremni za nove izazove.

2. Reklamni blokovi

Ne možete da propustite svoju omiljenu emisiju. Umesto da sedite u udobnom kauču sa omiljenim grickalicama u krilu, ustanite i odradite kratak trening tokom reklamnog bloka. Koristite tegiće ili sa sopstvenom kilažom odradite nekoliko serija vežbi. Tokom trajanja emisije od 30 minuta imaćete ukupno barem 10 minuta reklama. Zato iskoristite to vreme na pravi način.

3. Postavite cilj

Kakve god ciljeve da ste postavili kada je u pitanju trening, visok intenzitet treninga obezbediće ono najbolje od vremena koje ste izdvojili. Izaberite aktivnost i dajte sve od sebe 30 sekundi, nakon toga odmorite 40 sekundi. Uradite 10 do 15 ovakvih serija uz dobro zagrevanje pre početka i imate odličan trening koji će sagoreti veliki broj kalorija, a takođe će vaš metabolizam odžati aktivnim još nekoliko sati.

4. Kružni trening

Izaberite 5-10 vežbi snage i ponavljajte ih u nekoliko krugova. Ako ste kod kuće uzmite neke od rekvizita, tegova ili težinom sopstvenog tela. Postoji veliki broj vežbi i mogućnosti da menjate jačinu, težinu i intenzitet treninga. Sve što se traži je upornost.

5. Vikend

Iskoristite maksimalno vikend da nadoknadite izgubljeno vreme. Obično imamo malo više vremena i energije tokom vikenda. Iskoristite dobrih sat vremena za kvalitetan trening bez obzira da li to bio odlazak u teretanu ili aerobik. Dobar trening pomoći će vam da ublažite stres. Dva treninga tokom vikenda po 60 minuta i 30 minuta tokom nedelje dolazite do cifre od 150 minuta vežbanja koliko je i preporučeno minimalno za nedelju dana.

Centar Life

Autor Centar Life

Centar za poboljšanje stanja i raspoloženja. Specijalisti za personalni trening.

Još članaka od Centar Life

Ostavi komentar