Vežbanje – Najbolji Lek Protiv Stresa

Od 22/02/2017 Trening
Vezbanje najbolji lek protiv stresa

Vežbanje smanjuje hroničan umor, koji ima loš uticaj na raspoloženje!

Kada se pomene reč stres, veliki procenat ljudi, kao na prvu asocijaciju pomisli na posao. Šta god da je istina, i kako god bilo, jedan od ključnih saveta za oslobađanje od stresa jeste vežbanje.

Prema nedavnim istaživanjima, magazina Medicine & Science In Sports & Exercise, biti u formi, odnosno, negovati duh i telo, je sjajan način da se vaše telo zaštiti od stresnih momenata na poslu.

Studija, u kojoj je učestvovalo 200 zaposlenih Šveđana, koji su bili podeljeni u dve grupe. Prva grupa Šveđana se redovno bavila nekom fizičkom aktivnošću, dok druga nije.

Doktori koji su vodili istraživanje, beležili su nivo holesterola, nivo stresa, indeks masti, svakog od učesnika.

Studije su dokazale da su nevežbači imali veći nivo LDL holesterola u krvi, od vežbača. Pozitivna stvar jeste ta, da se LDL holesterol ispitanika obe grupe, znatno smanjio po završetku ispitivanja.

Drugim rečima, redovno vežbanje umanjuje opasnost od nastanka i razvijanja kardiovasularnih bolesti i srčanog napada.

Stres – Ozbiljan Problem Današnjice

U jednom američkom izveštaju, zabeleženo je da je stress postao jedan od ključnih problema današnjice. Israživanje koje je sprovedeno od strane Američke Asocijacije Psihologa, pokazalo je da je 70 do 80 posto, odlazaka lekarima opšte prakse, povezano sa somatskim simptomima prouzrokavanih stresom. Kao najveći uzročnici stresa, navedeni su nesigurnost na poslu i finansijski problem.

Osim stresa, depresivni poremećaji takođe predstavljaju veliki problem.

Prema procenama Svetske zdravstvene organizacije depresija će do 2020. godine postati drugi svetski zdravstveni problem, a gledajući samo žensku populaciju, zdravstveni problem broj jedan.

Međutim, kada smo nervozni, kada je iza nas težak dan, odlazak u teretanu ne zvuči baš toliko primamljivo. Ali to je zapravo najbolji način da se rešite svih nemira, trzavica koji su vas dovele do lošeg raspoloženja i do loše energije

Bilo koja vrsta fizičke aktivnosti, putem znoja oslobađa naše telo toksina, stresa i nagomilanog stresa. Osim toga podstiče lučenje serotonina, poznatijeg kao hormon sreće.

I umesto da sedite kod kod kuće, očajni zbog teškog i neuspešnog dana, očajni zbog situacija koje u tim trenucima deluju kao sutuacije nad kojima ne vladate. Razmislite još jednom.

Trening ili stres?

Izbor je samo vaš!!

Centar Life

Autor Centar Life

Centar za poboljšanje stanja i raspoloženja. Specijalisti za personalni trening.

Još članaka od Centar Life

Ostavi komentar

Dragi naši klijenti, saradnici i prijatelji, obaveštavamo vas da smo u skladu sa preporukama ministarstva zdravlja i u skladu sa smernicama vanrednog stanja, doneli odluku da prestanemo sa radom dok je na snazi vanredno stanje.

Svi uplaćeni paketi se pauziraju, i mogu biti nastavljeni nakon prekida vanrednog stanja. Bićemo maksimalno fleksibilni, i svi će iskoristiti sve svoje termine.

Želimo vam da se čuvate, ojačavate svoj imunitet svakodnevno, i poštujete smernice ministarstva zdravlja, da bi kroz ovu situaciju prošli što lakše, i sa što manje negativnih posledica.

Nadamo se da će ova situacija što pre proći, i da ćemo uskoro nastaviti sa normalnim aktivnostima.

Za svako dodatno pitanje stojimo vam uvek na raspolaganju, možete nas kontaktirati na mail info@centarlife.rs ili na kontakt telefon 0600770303.

Tim Centra Life