Skip to main content

Sprečite celulit vežbanjem

Od 24/01/2014фебруар 4th, 2014Trening

Svaka od navedenih vežbi je dobra, ako je osoba dovoljno voljna da se reši celulita, ove vežbe mogu pomoći da se zacrtani cilj ostvari.

Rešite se celulita uz vežbe i unosenjem bar 3l, ne gazirane, vode na dan :

1. Kada se govori o treningu snage kao što je umereno dizanje tegova, joga, trening otpora ove vežbe pomažu da se smanji izgled celulita tako što poboljšavaju mišićni tonus i jačinu. Uklanjanje viška masnih naslaga se postiže kardio ili aerobik vežbama uključujući biciklizam, trčanje, planinarenje i plivanje. To su vežbe koje utiču na gubitak telesne težine i smanjivanje masnih naslaga od kojih nastaje celulit.

2. Postoji nekoliko anticelulitnih vežbi kao što su step aerobik, stolica čučnjevi, vežbe za unutrašnji deo butina i mnoge druge vežbe koje su namenjene područjima u kojima celulit najviše nastaje. Efektna vežba koja je namenjena rukama su vežbe za tricepse, klupa, propadanje, čučnjevi sa laganijim tegovima. Efikasne aerobne vežbe ili kardio koje mogu biti uključene u program su ples, biciklizam, plivanje, trčanje i pešačenje.

3. Celulitne vežbe za zadnjicu vežbaju veliku grupu mišića na ljudskom telu. Zadnjica uglavnom sadrži depozite masti pa prema tome ima smisla raditi vežbe za to područje kada je u pitanju borba protiv celulita. Vežbi za zadnjicu ima jako puno, pa se uvek može izabrati neka koja najviše odgovara. Svaka vežba bi se trebala raditi od 15 do 20 puta. Posle nekoliko dana telo će osetiti olakšanje prilikom rada, a onda se savetuje povećanje napora vežbi. Radeći ovu vežbu, posle nekoliko sedmica primetiće se vidljivo zategnuti i tonirani mišići.

4. Jednostavna oprema za vežbanje kao što su lagani tegovi ili gumene streč trake će značajno ubrzati proces zatezanja mišića. Kada se koriste tegovi, savetuje se da njihova težina bude odgovarajuća kako se osoba ne bi povredila sa težim tegovima. Vežba koja je idealna za toniranje ruku se izvodi na benč klupi, tako što se legne na nju te se polako dižu i spuštaju tegovi.

5. Sa pravom vežbom može se smanjiti abdominalni celulit i razviti stomačni mišići. Mnogi preporučuju šetnju jer se pokazala kao uspešan način da se smrša i smanji celulit na stomaku. Kao i kod svakog vežbanja posle nekog vremena potrebno je dodati više napora kako bi vežbe stvarno uticale na telo. Savetuje se nabavka tegova koji idu oko članaka i hodanje sa njima.

Takodje, jako je bitno znati da jako uska odeća podstiče nastanak celulita, jer ometa normalno slojevito pravljenje masnih naslaga, i jedan je od najvažnijih razloga nastanka celulita, uz gazirane napitke.

 

Centar Life

Autor Centar Life

Centar za poboljšanje stanja i raspoloženja. Specijalisti za personalni trening.

Još članaka od Centar Life

Ostavi komentar