Skip to main content

Šiacu terapeut savetuje

Od 24/01/2014Masaža

Bol je vas prijatelj…

Dodirom spolja šiacu terapeut znaće šta nije dobro iznutra. Kako? Prvo se mora dobro znati anatomija energetskih meridijana koji prolaze preko tela, drugo, mora se znati pravac u kome se kreću, jer neki idu od centra prema periferiji ili od periferije prema centru, nije svejedno da li treba dodavati energiju pacijentu ili oduzimati energiju pacijentu.

Ako je aku tačka bolna znači da postoji višak energije, ako je aku tačka neosetljiva znači da postoji manjak energije, ako su regioni tela hladni znači da je jako slaba cirkulacija i energije i krvi. Ako nas nešto boli to znaći da je energija blokirana. Bol je najveći prijatelj čoveku i ukazuje da postoji nešto što u našem telu ne funkcioniše kako treba. A da bi sve funkcionisalo treba znati, moći i umeti. Majstor Tresnjar, kaže da ima šest pravila koja treba poštovati u životu, jer je šest kamena temeljaca osnov dobrog zdravlja – ljubav, mišljenje, disanje, kretanje, ishrana i spavanje. Ajmo sad redom, valjda je jasno da se valja truditi da imamo pozitivno mišljenje, zatim da se treba dosta kretati, dobro disati, pravilno jesti, imati zdrav san i najvažnije TREBA VOLETI. Svako zaslužuje da bude zdrav i srećan, bilo da je na početku svog života ili u poodmaklim godinama, ali duhom mlad. Čovek koji prihvati umerenost kao životno pravilo proživeće svoj život u potpunosti. Uravnotežite svoj život i učinite ga korisnim i srećnim. Osmeh na licu – zdravo srce. Nadjite više vremena za život pa ćete duže i živeti. Čovek koji gubi strpljenje i dobru volju, rasipa svoj trud i energiju. Ako postanete nervno napeti i ako se ljutite na sve, bićete i razočarani u sve. Mozak nervno napete i zabrinute osobe, sa nepravilnim odnosom prema životu, pati od slabe ishranjenosti kao posledice suženja krvnih sudova koji mozak snabdevaju krvlju. Onaj ko je opterećen mišlju o životu koji mu čini nepravdu i udara glavom o zid svojih neuspeha, umesto da ga zaobidje, doživeće još veće nepravde i promašaje. Trudite se i trud će se isplatiti, vratite ravnotežu u svoj život, poruka je šiacu terapeuta.

E sad, ako smo negde omanuli, a uvek jesmo, ponovo osmeh na lice i trk kod shiatsu terapeuta, jer ovaj tretman ima nekoliko funkcija koje su veoma važne a to su: laka i brza relaksacija, ubrzavanje cirkulacije kroz celo telo, uključujući mišiće i unutrašnje organe, povećanje pokretljivosti zglobova, pravilna funkcija nerava u centralnom i perifernom nervnom sistemu, jačanje otpornosti organizma. Jer, kao što rekosmo tamo negde na početku, svaki naš organ ima svoju putanju na površini tela i pomoću šiacu tretmana možemo da konstatujemo rano šta se dešava u unutrašnjosti, i da istom metodom otklonimo i simptome i uzroke.

Milan Trešnjar, Šiacu terapeut

 

Centar Life

Autor Centar Life

Centar za poboljšanje stanja i raspoloženja. Specijalisti za personalni trening.

Još članaka od Centar Life

Ostavi komentar