Skip to main content

Personalni trener za najbolje rezultate

Od 21/05/2015септембар 8th, 2020Trening
Personalni trening vodi program

Zamišljanje slike trenera koji viče i gura svoje klijente do iznemoglosti verovatno odbija mnoge ljude od odluke da udju u takav program, ali dobitak od rada sa personalnim trenerom ima toliko snažan efekat da bi trebalo ozbiljno porazmisliti o njemu. Iako neki treneri zaista koriste tu „žestoku“ motivaciju, većina u radu ne koristi grube metode, što je slučaj i u našem centru.

Razumevanje potencijalnih dobitaka u radu sa personalnim trenerom može vam pomoći da donesete odluku da udjete u sličan program.

Ostvarenje ciljeva

Personalni trener vam pomaže da definišete ciljeve treninga. On uzima u obzir vašu trenutnu formu i detaljno vas ispituje šta je ono što bi želeli da postignete. Iako vi imate neke ideje šta je to što treba postići, profesionalac zna kako to da podeli u manje ciljeve koji su specifični i realistični. Personalni trener vam takodje pomaže da pravilno procenjujete svoj napredak ka ciljevima.

Individualizovan trening

Dugogodišnje iskustvo i njegovo znanje pomažu personalnom treneru da napravi najbolji mogući program za vas. Ovakav program će naravno dati mnogo bolje rezultate nego neki generalni program koji možete naći po internetu. Personalni trener uzima u obzir vaše psihofizičko stanje, medicinsku istoriju, vaše dnevne navike i tempo, i pravi plan koji je samo za vas.

Instrukcije

Profesionalni trener vas uči kako da pravilno izvodite pokrete svake vežbe. On demonstrira pokrete i gleda vas dok radite da bi mogao uvek da ispravi vaš stav i tehniku izvodjenja. Uči vas kako da izvodite vežbe pravilno da bi se umanjila mogućnost povrede. Nakon rada sa personalnim trenerom bićete obučeni da izvodite sve vežbe pravilno i kod kuće.

Motivacija

Motivacija je nešto što najviše varira kada vežbate sami. Redovni treninzi sa personalnim trenerom uvećavaju vašu motivaciju da nastavite sa režimom treninga. Čak iako ne radite baš svaki trening sa trenerom, saznanje da ćete uskoro imati ponovo trening sa njim motiviše vas da više radite. Takodje, osetićete zadovoljstvo kada budete pokazivali treneru svoj napredak kako bude odmicao program.

Odgovornost

Još jedan uobičajen problem kada vežbate sami je odgovornost prema redovnom vežbanju. Kada vežbate sami mnogo je lakše da propustite trening ili da potpuno prestanete, jer vas niko ne obavezuje. Ali kada radite sa trenerom, postoji odgovornost prema zajedničkom zacrtanom planu, što veoma povećava šanse da ćete izdržati.

Raznolikost

Iskusan trener poznaje ogroman broj vežbi, i učiniće sve da vam trening ne postane dosadan. Takodje, ako neka specifična vežba ne daje željene rezultate kod vas, trener će je promeniti i dati neku efikasniju. Trener, takodje, pravi modifikacije u vašoj rutini treninga kako vaša forma napreduje.

Efikasnost

Trener profesionalac će vam pomoći da maksimalno iskoristite vreme koje je odredjeno za vežbanje, što povećava efikasnost vašeg treninga. Ovo je posebno potrebno kada imate ograničeno vreme za vežbanje. Na primer, ako nekada vaš jednosatni trening mora zbog nekih vaših obaveza da bude kraći, trener će vam pomoći da za upola vremena postignete iste rezultate.

Centar Life

Autor Centar Life

Centar za poboljšanje stanja i raspoloženja. Specijalisti za personalni trening.

Još članaka od Centar Life

Ostavi komentar

Letnja akcija Centar Life